info@akademihastanesi.com.tr

D-100 Karayolu No:22-24 Yahya Kaptan Durağı

Ovacık Mah. Başiskele / Kocaeli

Sosyal Medya

Akademi Hastanesi  >  Haberler   >  Karakoyun, başarılı bir kalp deliği kapama operasyonu gerçekleştirdi

Karakoyun, başarılı bir kalp deliği kapama operasyonu gerçekleştirdi

Nefes darlığı ve eforlu hareketlerde zorlanma şikayetleriyle Kardiyoloji polikliniğimize başvuran 33 yaşındaki hastamız Samet SEYMEN’in kalbinde doğuştan gelen ve giderek büyüyen delik, dün hastanemizde başarılı bir şekilde kapatıldı.

Doç. Dr. Süleyman KARAKOYUN tarafından kasıktan girilerek şemsiye (septal occluder) kullanılarak açık kalp ameliyatına gerek kalmadan yapılan kapama işleminde, hasta ertesi gün sağlıkla taburcu edildi.

Doğuştan gelen kalp deliklerinin özellikle 25 yaşından önce fark edilmesi ve kapatılması ileriki dönemlerde hastaların sağ kalp yetmezliği, akciğer tansiyonu ve ritim problemi riskini azaltmaktadır.

Henüz Yorum Yok

Sorry, the comment form is closed at this time.