Akademi Hastanesi  >  Sağlık Köşesi   >  Botox Nedir? Ne Amaçla Kullanılır?

Botox Nedir? Ne Amaçla Kullanılır?

BOTOX NEDİR? NE AMAÇLA KULLANILIR?
Hastalarımın yarısı ‘botox’a karşı’ bana botoxun insanları maske yüzlü yaptığını, ifadeyi bozduğunu,
zehir olduğunu anlatıyorlar. Sanki botoxa karşı olmak biraz moda gibi. Bazen böyle ön yargıları değiştirmek imkansız oluyor. Ben cerrahım. Botoxu çok sık kullanmıyorum. Hatta bu ilaç benim ameliyat ile düzeltebileceğim bazı bölgeleri on dakikada aynı miktarda düzeltebiliyor ve inanın benim ameliyat sahamı ve sayımı daraltıyor.

BOTOXUN KULLANILDIĞI YERLER
En sık alın kırışıklıkları ve kaz ayakları . Botox ile kaşlar bir miktar kaldırılabilir. Üst dudaktaki çok ince ve yüzeysel kırışıklıklar (sigara izleri). Bazı insanlar burunları nın ucu gülerken ve konuşurken hareket eder. Botox ile bu hareket engellenebilir. Terlemeye karşı olarak , el içleri ayaklar koltuk altları . Migren tedavisi amacıylada son derece başarılı sonuçlar vermiştir.

KİMLERE BOTOX UYGULANMAZ?
Bu ilaçla uygulama hamile kadınlara yapılamaz. Botox uygulaması yapan merkezler emziren annelere de Botox uygulaması yapmamaktadır.

NE KADAR ZAMAN SONRA BOTOX YAPTIRMALIYIM?
Botoxun etkisi insan üzerinde gözle görülür olumlu etkisi bir hafta içinde ortaya çıkar ve etki süresi3-9 ay olmakla beraber. 6 aydır. 2 yıl boyunca düzenli olarak botox uygulanan kişiler aynı şekilde devam ettiklerinde kaslarında belirgin bir azalma ve buna bağlı olarak yüz ifadesinde değişim olmaktadır.

DUDAK, YANAK DOLGULAR
Hyalüronik asit derinin temel elemanlarından biridir. Deri içindebol miktarda su bulunur. Suyu çeker ve cildin nemli kalmasına yardımcı olur. Medikal estetik alanında yüz ve boyun çizgilerinin doldurulmasında kullanılmaktadır. Cilt tarafından kolay emilen ve kolay tolore edilen bir maddedir. Çok ince bir iğneyle hyalüronik asit preparati deriye enjekte edilir. Genellikle art arda 2 seansta olarak uygulanır. İlk kez yapılıyorsa 2 veya 3 hafta sonra tamamlayıcı bir seans gerekebilir. Genellikle 6 ile 12 ayda bir tekrarlamak gerekir. Bu durum kişiye ve uygulanan bölgeye göre değişebilir. Son yıllarda kullanılmakta olan ca hidroxiapatit içeren dolgu materyalleri ile daha kalıcı sonuç elde etmek mümkündür.