(262) 300 41 41

info@akademihastanesi.com.tr

D-100 Karayolu No:22-24 Yahya Kaptan Durağı

Ovacık Mah. Başiskele / Kocaeli

Sosyal Medya
Akademi Hastanesi  >  Tıbbi Bölümler  >  Gastroenteroloji

Gastroenteroloji Nedir ?
Gastroenteroloji, sindirim sistemi hastalıklarıyla ilgilenen bilim dalı. Bu bilim dalı uzmanına gastroenterolog deniliyor.

Yemek borusu, mide, ince bağırsaklar, kalın bağırsaklar, karaciğer, safra kesesi, pankreas organlarını konu alan söz konusu bilim dalı; bu organların ülser, gastrit, sarılık, siroz, spastik kolon (irritabl bağırsak sendromu: İBS), safra kesesi taşları ve iltihabı, mide-bağırsak kanserleri, hemoroid (mayasıl, basur) gibi bilinen hastalıklarına çözüm arıyor.Akademi Hastanesi bünyesinde hizmet veren Gastroenteroloji bölümü endoskopik inceleme ve işlemler için hasta konforunu ön planda tutan, hekim ve sağlık personelinin rahat çalışabileceği ideal koşullarda hazırlanmış endoskopi üniteleri bulunmaktadır.

Günümüzde en çok rastlanan hastalıklardan olan iç hastalıkların tanı ve tedavisi hastalık türüne göre değişmektedir. Bu tanı ve tedavilerin doğru ve dikkatli bir şekilde yapılabilmesi hastalığın ilerlemesi ve tedavi edilebilirliğini olumlu yönde etkilemektedir.

Gelişmiş teknolojik donanımlarımız ve deneyimli hekim kadromuzla tanıların en doğru ve hızlı şekilde gerçekleşmesini sağlamak Akademi Hastanesi’nin güvencesindedir. Yapılacak olan tetkikler ve sonrasında gerektiğinde gerçekleştirilecek endoskopik incelemeler ve işlemler hasta konforu ve hijyen dikkate alınarak sizlere sunulmaktadır.

Yapılan İşlemler:

  1. Video Gastroskopi
  2. Video Kolonoskopi
  3. Özefagogastroduodeneskopi
  4. Rektosigmoidoskopi
  5. Gastroskopi

Gastroskop adı verilen ince ve kıvrılabilen bir tüp yardımı ile sindirim sisteminin üst bölümünün video monitörde görülerek incelenmesi işlemidir. Bu işleme çeşitli hekimler tarafından üst gastrointestinal sistem endoskopisi, özofago-gastro-duodenoskopi veya panendoskopi gibi adlar kullanılmaktadır. Bu işlem sırasında, yemek borusu, mide ve on iki parmak bağırsağı (duodenum) incelenebilir ve gerekiyorsa iç organların fotoğrafları alınabilir. Bu sayede yemek borusu divertikülü, yemek borusu kanseri, mide fıtığı (reflü), midede polip, mide kanseri, gastrit vb. hastalıkların tanısı konulup ayırımı da gerçekleştirilebilir.

 

Kolonoskopi
Ucunda kamera olan ince ve bükülebilir bir boru ile anüsten girilerek bütün kalın bağırsağın ve ince bağırsakların kalın bağırsağa komşu kısmının görüntülenmesi yöntemidir. Sigmoidoskopi, kalın bağırsağın anüse yakın kısmının incelenmesine verilen addır. İşlemden önce bağırsakların müshil ilacı yardımıyla temizlenmesi gerekir. Kolon (kalın barsak) kanseri tanısında en güvenilir yöntemdir. Ayrıca; polip ve benzeri kanser öncesi lezyonları saptayıp alınmasını sağlayarak hastaları kanserden korumaktadır. Kolon kanserinden korunmak için 50 yaşını aşmış herkese yapılması önerilmektedir. Yakın akrabalarında kolon kanseri olanların ise, ailedeki en genç kanserli hastanın yaşından 10 yıl önce kolonoskopi yaptırmaları gerekir. Kolon kanserlerinin büyük çoğunluğu polip denen iyi huylu tümörlerin üzerinde gelişir. Uygun zamanda yapılan kolonoskopi, kanser gelişmeden önceki aşamada poliplerin bulunup alınmasını sağlar (Polipektomi). Bu şekilde hastaları hem kanserden hem de ameliyattan kurtarır. Kalın Bağırsağından polip alınanların, polipin özelliğine göre, 1 ile 3 yılda bir takip kolonoskopiler yaptırması gerekir. Kolonoskopi, Ülseratif Kolit, Crohn Hastalığı gibi kanser dışı kalın bağırsak hastalıklarının tanı ve takibinde de kullanılır. Kolonoskopi, kalın bağırsak kanamalarının tanı ve tedavisini sağlayarak hastaları ameliyat olmaktan kurtarabilir.

Gastroenteroloji Doktorlarımız

 

ONLINE RANDEVU

ONLINE RANDEVU