Akademi Hastanesi  >  Haberler   >  Genç yaşta felç geçiren hastalar dikkat!!!

Genç yaşta felç geçiren hastalar dikkat!!!

PFO (doğuştan kalp deliği ) rahatsızlığınız olabilir…

Özellikle genç yaşta ve kökeni bilinmeyen felç durumlarında mutlaka uzman ellerde detaylı kalp muayenesi yapılarak, tekrarlanabilir felç durumlarının önüne geçilebilir.

Genç yaşta pıhtı atması sonucu felç geçiren ve Kardiyoloji Polikliniğimize başvuran hastamıza ; pıhtının kaynağının araştırılması için yapılan yüzeyel kalp ultrasonunda doğuştan kalp deliği (PFO) şüphesi görülmüştür.

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Süleyman KARAKOYUN ve Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ömür AYDIN ekibi ile birlikte; yemek borusundan kalp ultrasonu dediğimiz endoskopik girişimle transözefageal ekokardiyografi yaparak hastamızın PFO tanısı kesinleştirmişlerdir.

Kasıktan girişim ile ameliyata gerek kalmadan kapama cihazı kullanılarak PFO başarılı bir şekilde kapatılmış ve hastamız kısa sürede şifa ile taburcu edilmiştir.