Akademi Hastanesi  >  Haberler   >  Akademi Hastanesi’nde ‘Engellerle Yaşamak’ konuşuldu

Akademi Hastanesi’nde ‘Engellerle Yaşamak’ konuşuldu

Akademi Hastanesi ve Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği tarafından ‘Engellerle Yaşamak ve Engel Olma’ konulu bir seminer düzenlendi

Akademi Hastanesi ve Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği’nin öncülüğünde ‘Engellerle Yaşamak ve Engel Olma’ semineri düzenlendi. Akademi Hastanesi’nde gerçekleşen seminere konuşmacı olarak Psikolog Öykü Yıldırım Lüleci, Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Nurel Ergüneş, Kocaeli Engelli Federasyonu Başkanı Mehmet Atadoğan ve KOÇDER 2. Başkanı Sevdiye Fidan katıldı.

HER ENGELLİNİN SORUNU AYNI

Seminerin açılış konuşmasını yapan Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Nurel Ergüneş yaptı. Ergüneş “Daha önce yine burada serebral palsi hastalığıyla ilgili bir seminer düzenlemiştik. Aslında engellerin her sorunu aynı. Sadece engelin adı değişiyor. Engellerle yaşayanların ailelerin yaşadığı sorunlar aynı. Bu nedenle tüm engellileri kapsayan bir seminer düzenleyelim dedik. Hepinize katıldığınız için teşekkür ederim” dedi.

KENDİMİZİ SOYUTLAMAMALIYIZ

Ergüneş’in ardından konuşan psikolog Öykü Yıldırım Lüleci “Yaratılış olarak bize bir şeyler veriliyor ama bazı şeyler de eksik oluyor. Bazı şeyler güçlü oluyor ve onu keşfettiğimizde hayattan kopmamaya hayata dahil olma konusunda cesaretli olacağımızı düşünüyorum. Neyden yana bir engel var neyden yana yok. Biz hiçbir şey yapamayacağız gibi bir duruma kapılıyoruz. Engelimizin olmadığı durumlarda çekingen kalıyor muyuz? Kişiler kendilerine motivasyon kaynağı bulmakta zorlanabiliyor. Kendimizi soyutlayarak bu hayatı sürdüremeyiz.  Asıl yapılması gereken yapabildiklerimizi fark etmek” şeklinde konuştu.