Akademi Hastanesi  >  Haberler   >  Organları ters olan hastaya tüp mide operasyonu

Organları ters olan hastaya tüp mide operasyonu

Özel Akademi Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü, Obezite ve Metabolik Cerrahı Doç.Dr. Çağrı Tiryaki, Eskişehir’den gelen organları ters yerleşimli 26 yaşındaki Ayşenur Doğan’a tüp mide operasyonu gerçekleştirdi.

Organların doğuştan ters olması durumunu (situs inversus totalis) 17 yaşındayken öğrenen Ayşenur Doğan, o zamana kadar çok sıkıntı çektiğini söylüyor. Karaciğeri solda, dalağı ve midesi sağda olan kilolu hasta tüp mide ameliyatı olmak için Akademi Hastanesi’ne başvurdu.

Hastalık değil, anatomik bir değişiklik olan bu durumun toplumdaki görülme sıklığı yaklaşık 50 bin kişide birdir. Organları doğuştan ters yerleşimli olan hastaya obezite cerrahisi gerçekleştirildi ve taburcu edildi.

Obezite cerrahisinin tecrübe isteyen bir ekip işi oluğunu hatırlatan Doç.Dr. Çağrı Tiryaki, Özel Akademi Hastanesi’nde ileri laparoskopik teknikler ile tüm hastalara şifa olma gayretinde olduklarını belirtti.

Kaynak: https://www.kocaelibarisgazetesi.com/haber/7001288/organlari-ters-olan-hastaya-tup-mide-operasyonu